Op vrijdag 12 april vindt het eerste Erfgoed & Ambacht Event plaats waar wij als bedrijf ook aan deelnemen. De Elleboogkerk te Amersfoort opent die dag haar deuren voor eigenaren, bewoners en liefhebbers van historische panden.

Naast de 26 diverse erfgoedspecialisten is er een uitgebreid programma met acht interessante sprekers, waarbij diverse actuele onderwerpen uitgelicht zullen worden.

Ook is er een ‘erfgoed & ambacht’ shop, waar u diverse boeken, decoratie en kleine snuisterijen kan aanschaffen. De dag wordt extra ondersteund door een goede cateraar. De koffie, thee, lunch en diverse lekkernijen worden ambachtelijk opgediend.

Als relatie van Art Decor ontvangt u een aantrekkelijke korting op de toegangsprijs. U betaalt dan slechts €12,50 per persoon. Voor een Passe-partout betaalt u slechts €29,95. Deze kortingen gelden alleen in de voorverkoop via www.erfgoedenambacht.nl. Gebruik hiervoor de kortingscode AD1904

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website www.erfgoedenambacht.nl

invitation ArtDecor

Wij hopen u graag daar te ontmoeten.

Met vriendelijke groet, Art-Decor Randolph Algera, Heerenveen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

De stichting ERM heeft een verslag van de bijeenkomst in Utrecht geplaatst met de dia's (in PDF bestand) van de presentaties. Samen geeft het een goed beeld van de ontwikkeling van het nieuwe restauratoren register.

Lees het artikel op de ERM wbsite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Workshop bedoeking A.R.A. Nederland

bespanning 1

In samenwerking met de A.R.A. Nederland heeft Erick Douwes op 21 & 22 Januari de eerste masterclass Re-lining gegeven. In het atelier van Douwes Fine Art Restoration maakte tien restauratoren kennis met de ins- en outs omtrent het gebruik van de warmte-vacuüm tafel binnen de schilderij restauratie. Na theorie over doubleren en vacuüm werden de handen uit de mouwen gestoken. Met een variatie aan meegebrachte en al aanwezige casussen werd kennis gemaakt met de mogelijkheden die de warmte-vacuümtafel biedt. De toepasbaarheid van vacuüm voor collegae – dus zónder doublure – in hun eigen atelier hierbij niet vergetend! Een zeer leerzame ervaring, niet alleen door de veertig jaar ervaring van Erick Douwes, maar ook door de goede sfeer en de openheid van collega’s onder elkaar.

“De masterclass over de vacuüm-warmte tafel was zeer interessant. De kunst van de doublure is geheel uit het domein van het geheime getreden na deze verlichtende dagen”.

“Bedankt voor alles. Ik vond het heel fijn, heb er veel aan gehad en vond het ook te gek om eens met collega’s te sparren”.

NB: Heb je interesse in de masterclass? Je kans gemist? Die van maart is al vol. Maar geen zorgen, in mei zijn er nog plekken vrij! Meld je hier aan.

bespanning 2

bespanning 5

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Het is inmiddels een traditie binnen ARA: de Nieuwjaarsborrel in combinatie met een atelierbezoek!

Met veel plezier nodigen we onze leden ook in 2019 weer uit voor de ARA Nieuwjaarsborrel en wel op zondag 27 januari a.s. bij de Houtkrul in Alkmaar. Emiel Wagemaker heeft op die dag speciaal voor ons, collega-restauratoren, zijn winkel en atelier opengesteld.

Waar: De Houtkrul, Kennemerstraatweg 110, 1815 LD Alkmaar (0725117988)
Wanneer:27 januari 2019
Tijd: 14.00-17.00 uur

ARA leden zijn van harte welkom in het atelier van de Houtkrul om gezamenlijk het glas te heffen en te proosten op het nieuwe jaar! Met het oog op de benodigde hapjes en de drankjes is aanmelding gewenst, dus wil je dit samenzijn met collega’s niet missen, meld je dan uiterlijk 23 januari 2019 aan en stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

foto Emiel in werkplaats

Emiel Wagemaker is, sinds hij in Amsterdam de opleiding tot meubelrestaurator heeft gevolgd, bezig met het vak, altijd aan het restaureren . Eerst op een zolderkamer bij zijn ouders thuis, maar sinds 1991 in zijn eigen restauratieatelier ,"De Houtkrul" in Alkmaar. Hij richt zich vooral op meubelen, maar alles met hout is interessant. Het atelier bevindt zich in hetzelfde pand als de antiekwinkel, die Emiel samen met zijn vrouw heeft. Meer informatie: www.dehoutkrul.nl

We zien uit naar je komst en wensen je een gezond en inspirerend 2019!

Bestuur ARA Nederland

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Go To Top