ARA restauratoren in de werkplaats van een collega

Voor de ARA Nieuwjaarsborrel waren we op 28 januari een middag te gast bij de gebroeders Kemperman in hun vorig jaar nieuw betrokken werkplaats in Bergen op Zoom. Door gastheer Tim omschreven als een goede-stok-achter-de-deur om alle verzamelde overbodige “rommel” eens op te ruimen. We werden onthaald met keur aan originele Indonesische gerechten en een ruim aanbod aan borrel.

Voorzitter Erick Douwes heette iedereen welkom met een nieuwjaarswens. Refererend aan de ARA nieuwsbrief van 31 december 2016 vertelde hij o.a. over het komende Erfgoed Event in april in Den Bosch. ARA zal hier als restauratorenvereniging met een eigen stand staan. Voor individuele restauratoren komt er een “plein” waar voor een redelijk bedrag een plek te huur is waar ze hun eigen bedrijf kunnen presenteren. (Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Tim Kemperman nam ons mee in de geschiedenis van het 3 generaties oude familiebedrijf. Kemperman Restauratie is een uniek restauratiebedrijf in Nederland met een grote variëteit aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Na zijn verhaal liet hij ons, na een kleine demonstratie, naar hartenlust proberen te ‘hakken’ in een groot stuk hardsteen. Dat viel nog niet mee ☺

Na afloop waren we het roerend met elkaar eens: het blijkt wederom buitengewoon prettig om van de Nieuwjaarsborrel een levendige kroeg te maken in een inspirerende omgeving met voldoende tijd om bij te praten als restauratoren onder elkaar.

Met dank aan Tim en Marnix Kemperman!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

De Art Restorers Association (ARA) Nederland is een beroepsvereniging voor restauratoren en conservatoren van kunstwerken en kunsthistorische objecten. Ze werd in 1992 opgericht. Sindsdien probeert zij niet alleen de belangen van de beroepsgroep, maar ook die van het cultureel erfgoed zelf en de eigenaren ervan te behartigen. Het streven is dit te bereiken door niet alleen haar leden, maar ook alle in het erfgoed geïnteresseerden te overtuigen van de noodzaak van goede zorg. ARA richt zich op iedereen die in het werkveld van conservatie en restauratie actief is.

RAAD 2015 1

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

A.R.A. Nederland is een vereniging van vaklieden die door opleiding of ervaring het vak goed verstaan en zich houden aan de criteria voor een gewetensvolle beroepsuitoefening. Alle gecertificeerde leden werken volgens de Ethische Code van A.R.A. Zij gaan zorgvuldig om met ieder object en dragen de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren. Een verantwoordelijkheid die zowel geldt tegenover de eigenaar van het kunstvoorwerp als tegenover de collegea van de vereniging. Hierbij speelt de culturele en/of financiële waarde van het object geen doorslaggevende rol.

Daarnaast is de vereniging een centrum waar iedere kunst- en antiekliefhebber terecht kan met zijn/haar vragen of problemen in verband met restauratie, conservering of onderzoek van zijn/haar kunstobject. De cliënt wordt indien nodig in contact gebracht met een van onze leden in de daarvoor geëigende discipline. Maar uiteraard biedt deze website U de gebruiksvriendelijke mogelijkheid om zelf een restaurator te zoeken voor uw kunstwerk. Op onze zoekmachine "Zoek een restaurator" vindt U gemakkelijk een restaurator bij U in de buurt, afhankelijk van de door U ingevoerde actieradius.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Leden

Een ieder die binnen het beroepsveld werkzaam en/of geinteresseerd is, is welkom bij ARA Nederland en kan zonder veel omhaal lid worden. Het overgrote deel van de leden zijn zelfstandig werkende restauratoren in alle disciplines. Daarnaast zijn er ondersteunende leden die op wat voor manier dan ook geinteresseerd en betrokken zijn bij het restauratievak en de vereniging. Maar ook studenten en beginnende restauratoren zijn van harte welkom als leden.

Registerleden

De ARA Registerleden zijn de leden die - op eigen aanvraag - middels een toelatingsprocedure door ARA zijn erkend als zeer ervaren vakrestauratoren. Dit kan een extra aanbeveling zijn naar de consument toe. Elk lid dat het restauratievak uitoefent, kan een aanvraag doen voor het ARA Registerlidmaatschap.

N.B.: Onder lid worden’ vindt u meer over de toelatingsprocedure en de ARA beoordelingscriteria.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Go To Top