De Art Restorers Association (ARA) Nederland is een beroepsvereniging voor restauratoren en conservatoren van kunstwerken en kunsthistorische objecten. Ze werd in 1992 opgericht. Sindsdien probeert zij niet alleen de belangen van de beroepsgroep, maar ook die van het cultureel erfgoed zelf en de eigenaren ervan te behartigen. Het streven is dit te bereiken door niet alleen haar leden, maar ook alle in het erfgoed geïnteresseerden te overtuigen van de noodzaak van goede zorg. ARA richt zich op iedereen die in het werkveld van conservatie en restauratie actief is.

RAAD 2015 1

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

A.R.A. Nederland is een vereniging van vaklieden die door opleiding of ervaring het vak goed verstaan en zich houden aan de criteria voor een gewetensvolle beroepsuitoefening. Alle gecertificeerde leden werken volgens de Ethische Code van A.R.A. Zij gaan zorgvuldig om met ieder object en dragen de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren. Een verantwoordelijkheid die zowel geldt tegenover de eigenaar van het kunstvoorwerp als tegenover de collegea van de vereniging. Hierbij speelt de culturele en/of financiële waarde van het object geen doorslaggevende rol.

Daarnaast is de vereniging een centrum waar iedere kunst- en antiekliefhebber terecht kan met zijn/haar vragen of problemen in verband met restauratie, conservering of onderzoek van zijn/haar kunstobject. De cliënt wordt indien nodig in contact gebracht met een van onze leden in de daarvoor geëigende discipline. Maar uiteraard biedt deze website U de gebruiksvriendelijke mogelijkheid om zelf een restaurator te zoeken voor uw kunstwerk. Op onze zoekmachine "Zoek een restaurator" vindt U gemakkelijk een restaurator bij U in de buurt, afhankelijk van de door U ingevoerde actieradius.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Leden

Een ieder die binnen het beroepsveld werkzaam en/of geinteresseerd is, is welkom bij ARA Nederland en kan zonder veel omhaal lid worden. Het overgrote deel van de leden zijn zelfstandig werkende restauratoren in alle disciplines. Daarnaast zijn er ondersteunende leden die op wat voor manier dan ook geinteresseerd en betrokken zijn bij het restauratievak en de vereniging. Maar ook studenten en beginnende restauratoren zijn van harte welkom als leden.

Registerleden

De ARA Registerleden zijn de leden die - op eigen aanvraag - middels een toelatingsprocedure door ARA zijn erkend als zeer ervaren vakrestauratoren. Dit kan een extra aanbeveling zijn naar de consument toe. Elk lid dat het restauratievak uitoefent, kan een aanvraag doen voor het ARA Registerlidmaatschap.

N.B.: Onder lid worden’ vindt u meer over de toelatingsprocedure en de ARA beoordelingscriteria.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Go To Top