WORKSHOP VOOR ARA LEDEN

Voor de zelfstandige restaurator gaan restauratie en het ondernemerschap hand in hand. Hierdoor heeft de restaurator met een eigen bedrijf al dan niet gewild twee beroepen. Een gedegen ondernemer is een betere restaurator doordat deze minder zorgen en meer controle over zijn zaak heeft. Als gevolg kan er met rust en focus worden gewerkt. Om dit te bereiken zijn een aantal elementen belangrijk:

  • Kennis van wat er in de onderneming speelt en waar de ambities liggen,
  • Een goede en gedegen boekhouding
  • Belang van discipline
  • Kennis van wet en regelgeving, hoe deze verandert en waarom.

Echter waar het restaureren ons eigen is, is het ondernemerschap niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met deze reden wil ons bestuurslid Matteo Visser in samenwerking met een accountant voor de ARA-leden een vraaggerichte workshop organiseren. Denk hierbij aan vraagstukken zoals:

  • Btw-verrekening, wat doe je er mee en waarom? (Dat mag toch altijd of niet?)
  • Intracommunautair zakendoen, hoe en waarom? (Zijn er speciale regels voor het buitenland en zijn deze anders binnen de EU dan buiten de EU?)
  • Wel of niet privé geld onttrekken en hoe dan? (Logisch toch? Er moet ergens van worden geleefd.)
  • Werkbank verhuren in mijn werkplaats, mag dat zomaar?
  • Belang van “kostenplaatsen” in de boekhouding.
  • Balans opmaken van het einde van het jaar, waarom?
  • Belang van het op tijd de rekening betalen, dat geeft overzicht en minder stress.

Om de masterclass goed in te richten wil onze cursusleider vooraf een aantal concrete vragen voorgelegd hebben zodat hij deze kan voorbereiden en uitwerken. De masterclass wordt dus op basis van uw vragen vormgegeven. Zo wordt ook voorkomen dat er zaken worden besproken die voor u reeds bekend zijn.

Locatie en datum zijn afhankelijk van voldoende positieve reacties/ aanmeldingen met concrete vragen!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De REGISTER nieuwsbrief nr. 3 met informatie over de voortgang met het oprichten van het Restauratoren Register is ook online te lezen.

De opbouw van het register gaat gestaag verder. Dit leidt in deze nieuwsbrief tot nieuwe accenten. De begeleidingscommissie maakt met grote regelmaat keuzes in de vormgeving en de inhoud. In deze Nieuwsbrief informeren wij u weer graag daarover. En deze keer laten wij Aga Rijnboutt aan het woord, een van de leden van de begeleidingscommissie. Lees de nieuwsbrief.

ARA lid Karoly Szekeres in de Telegraaf met een wonderlijk verhaal.

alv

Het bestuur en andere leden bespreken wat er afgelopen jaar gebeurd is en wat de plannen zijn voor de nabije toekomst.

Op de vergadering bleek er naast Jos van Extel nog een tweede lid te zijn die in het bestuur wilde deelnemen. Vanaf nu zijn Jitske van Groenland en Jos van Extel lid van het ARA bestuur.

lunch

Na de lunch in het statige oude deel van Museum Voorlinden verplaatsten we ons naar het museum zelf. Waar we vanzelfsprekend ook het restuaratie-atelier bezochten.

voorlinden atelier

En natuurlijk ook het museum zelf.

voorlinden 1

voorlinden 2

Na het zien van deze foto's zorg je er natuurlijk voor dat je de volgende ALV niet mist!

voorlinden kaart

14 mei 2018 is er weer de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ARA. We hebben dit jaar wederom een mooie locatie gevonden: Museum Voorlinden in Wassenaar, een prachtig eigentijds museum met een mooie collectie, prachtige tuinen en een fijn restaurant.

Alle leden hebben hiervoor via e-mail een uitnodiging ontvangen. Mocht je lid zijn en het niet hebben ontvangen neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.