Guido, antiekrestauratie en meubel op maat, Dieverbrug

Meubelrestauratie

bouwhuis gerardAl meer dan twintig jaar ben ik meubelmaker met hart en ziel. Het werken met hout is mijn passie sinds ik via de muziekinstrumentenbouw in aanraking kwam met houtbewerking. Sindsdien laat het me niet meer los. In 1997 ben ik in Diever met mijn bedrijf gestart. Sinds 2006 heb ik mijn werkplaats op een mooi kleinschalig bedrijventerrein in Dieverbrug.

Antiekrestauratie
Een deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het restaureren van antieke meubels, waarbij ik zoveel mogelijk gebruik maak van de originele materialen en technieken, zoals houtsnijden, fineren en politoeren. Met respect herken ik dan de hand van de meubelmaker van weleer en zie ik met hoeveel liefde en passie een meubelstuk is gemaakt. Dat wil ik door de restauratie graag laten zien. Ook oude auto’s bevatten vaak houten onderdelen die gerestaureerd of nagemaakt moeten worden. Ik vind het geweldig om dat te mogen doen.

Ambachtelijke meubels op maat
Naast het restaureren van antieke meubels houd ik mij bezig met het bedenken, ontwerpen en vervaardigen van ambachtelijke meubels op maat, van modern tot klassiek. Daarbij maak ik gebruik van de meest duurzame methoden en ecologisch verantwoorde materialen. Vaak werk ik in opdracht naar wens van de klant, maar als ik eerlijk ben dan vind ik het ’t leukst om eigen ontwerpen te bedenken en te realiseren.

Contact

Guido Bouwhuis
De Wringen 21
7984NL Dieverbrug
Tel: 0521594249

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.guidobouwhuis.nl