Bruijs en Streep, Haarlem

Restauratie van stijlgebonden meubelen en interieurs

Pol in het atelierConservering en restauratie objecten van hout, kunst en toegepaste kunst, schadeƫxpertises, adviezen voor collecties, inventarisaties.

De meeste meubels die wij restaureren zijn nog steeds gebruiksobjecten. Anders dan bij 'pure' kunstobjecten treedt naast biologische en klimatologische schade ook veel schade op door gebruik en slijtage. Elk object is een historisch document dat vertelt over de maker en zijn vervaardigingtechnieken, over het materiaalgebruik en over de gebruiksgeschiedenis. Het spannende van ons werk is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk historische informatie van het meubel zijn huidige eigenaar 'overleeft'.

Bij interieurs heb je te maken met een leef- of werkomgeving waaraan allerlei eisen gesteld zijn. Deze eisen zijn vooral gericht op het leef en werkklimaat van de mensen, niet van de interieuronderdelen. Dit levert voor ons vaak complexe vraagstukken op waarbij we zowel aan kwaliteit van de leef/werksituatie tegemoet moeten komen als aan het behoud van het interieur. Wij zien dit al ruim 20 jaar als een uitdaging.

Onder houten objecten verstaan wij alles wat geen meubel of interieur is. Dit kunnen houten beelden zijn, klokkasten, houten lijsten, scheepsmodellen ed. Vaak zijn materialen toegepast die onder andere restauratiedisciplines vallen zoals polychromie (beelden, beschilderde panelen), metaal, stoffering, textiel en leer. In die gevallen werken wij graag samen met collega's van gespecialiseerde ateliers.

Contact

Tingietersweg 91
2031 ER Haarlem
Tel. 023-5347736, 06-52340502
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.bruijs-streep.nl

 

registerlid