Peter Zwaanenburg, restaurator uurwerken, Dordrecht

Restauratie van klokken en barometers, tevens antiquair

P.ZwaanenburgPeter Zwaanenburg studeerde in 1983 af als uurwerkmaker en goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven. Sindsdien is hij werkzaam als uurwerk restaurator. Op basis van jarenlange opgedane kennis en ervaring, bij een gerenommeerd restauratie atelier, kon hij in 1993 als zelfstandig uurwerkmaker en handelaar voor zichzelf beginnen en vestigde zich in Dordrecht. Hij is gespecialiseerd in de restauratie van vroege klokken en barometers, veelal uit de periode 1550-1850.

De aangeboden objecten moeten, gezien hun cultuurhistorishe waarde, op zeer verantwoorde wijze worden behandeld. Er wordt in de eerste plaats naar het zo lang mogelijk behouden van de originele onderdelen gestreefd. Restauraties bestaan vaak uit het reconstrueren van ontbrekende onderdelen waardoor de klok of barometer weer kan functioneren met alle mogelijkheden die de oorspronkelijke maker eraan heeft gegeven. Ook de buitenzijde verdient veel aandacht om deze weer in oude luister te herstellen.

Dit gaat in samenspraak en goed overleg met de klant, de meubelmaker en/of andere specialisten. Voor en tijdens de restauratie wordt er uitgebreid met de klant gecommuniceerd over het uit te voeren werk om tot een geslaagd eindresultaat te komen. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over het tijdsbestek, alle uit te voeren werkzaamheden en de kosten.

U kunt contact opnemen voor advies over restauratie, aan- en verkoop van klokken en barometers.

Contact

Peter Zwaanenburg
Groenmarkt 36
3311 BE Dordrecht
Tel. 078-6141537
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Websites

www.peterzwaanenburg.nl

www.restauratiekunst.nl