Art-Decor, Heerenveen

Beschilderde historische interieurs en beschilderde objecten

algera

 

Conservatie en restauratie van beschilderde (historische) interieurs, beschilderde objecten, rouwborden, schilderijen, kleuronderzoek, advisering, rapportage en documentatie. Werkzaam als zelfstandig restaurator sinds 1991, 30 jaar ervaring. Eigenaar van restauratiebedrijf Art-Decor (1994) in Heerenveen.

Art-Decor houdt zich bezig met beschilderde (historische) interieurs en objecten uit de 17e t/m 20e eeuw. Het betreft (preventieve) conservatie en restauratie van (decoratieve) afwerkingen, muur- en plafondschilderingen. Algera is bekend om de restauratie van rouwborden. Art-Decor werkt nauw samen met een team van specialisten uit verschillende vakgebieden uit binnen- en buitenland.
Disciplines van het team
Restaurator Randolph Algera is drievoudig meester: in schildertechnieken, wandbekleding en penseeltechnieken. Hij actualiseert zijn vakkennis door regelmatig (universitaire) cursussen te volgen. Verder is hij bezig met onderzoek, rapportage, documentatie, advisering en het geven van lessen en vakinhoudelijke lezingen. Zijn vrouw Gabriëlle Westra werkt vanaf 2011 mee in het bedrijf ze volgt hiervoor aanvullende studies. Art-Decor is tevens een erkend leerbedrijf.
Prijzen
Algera’s werk wordt vaak genomineerd. In 2013 wint hij de all over Nationale SchildersVakprijs en ook 1e prijs in de categorie restauratie/decoratie voor het totaalproject Jugendstil Villa RamsWoerthe in Steenwijk. Zijn projecten halen geregeld de regionale en landelijke pers.
In 2015 behalen Randolph Algera en Gabriëlle Westra beide de Mastertitel voor Schilderkunst aan de Klassieke Academie Groningen. Hij wint meteen de Prix de Norvège en haar werk wordt meermalen genomineerd voor de Nederlandse Portret Prijs.
De kracht van Art-Decor
Team Art-Decor is ambachtelijk èn kunstzinnig uitstekend opgeleid en heeft een brede visie. Het team heeft inzicht in restauratie en conservatietechnieken en onderschrijft de beroepsethiek. De klassieke kennis van de schilderkunst voegt een meerwaarde toe aan de jarenlange ervaring in het ambacht van restaurator.
Werkgebied
De opdrachtgevers zijn, monumentenbeheerders maar ook zakelijke- en particuliere cliënten, nationaal en internationaal.

Contact

Art-Decor Randolph Algera
Woudsterweg 4
8448 HA Heerenveen
Mobiel: +31.653378851

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.art-decor.nl