Art-Decor, Heerenveen

Beschilderde historische interieurs en beschilderde objecten

algera

Restauratie van beschilderde historische interieurs en beschilderde objecten. Tevens ontwerp & uitvoering van nieuwe polychromie en schilderingen. Werkzaam sinds 1991 en sinds 1994 als zelfstandig restaurator.

Ons bedrijf vormt een unieke combinatie van het vak 'restaurator' en' kunstschilder'. De kunst is om de balans in deze twee te vinden. Wij houden ons bezig met beschilderde [historische] interieurs en beschilderde objecten waarin we de nadruk leggen op de nieuwe stijlen, 19e en 20e eeuw. Het gaat hierbij om de [preventieve] conservatie en restauratie van decoratieve afwerkingen en de muurschilderingen die we tegenkomen. Het omliggende routine en onderhoud schilderwerk wordt gedaan door een schildersbedrijf die wij veelal aansturen en begeleiden om ervoor zorg te dragen dat de juiste werkmethoden en verven worden gehanteerd en gebruikt.

In het bedrijf zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd. Zo is Randolph Algera afgestudeerd (MR diploma) in drie specialisaties: schilderen, wandbekleding en penseeltechnieken. Op dit moment heeft Randolph een studie opgepakt voor zijn Meester in de schilderkunst aan de klassieke academie. Daarnaast is Mieke Nijland in 1991 afgestudeerd in de richting groot management/FD aan de Rijkshogeschool IJsselland en volgt zij een studie kunstgeschiedenis. Zij werkt sinds 2003 mee in het bedrijf met projecten op locatie. Zij houdt zich naast dit werk bezig met rapportage en onderzoek, zowel op locatie als in de archieven. Beiden zijn structureel bezig met opleiding en ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Onze kracht zit juist in het feit dat we zowel ambachtelijk als kunstzinnig goed zijn opgeleid met een brede visie. We begrijpen hoe kunstenaars denken en schilderen en hebben inzicht in hun technieken. Al deze opgedane kennis uit studies en 20 jaar ervaring helpt ons bij het inzicht in restauratie en conservatie, waar we niet creƫren maar behouden. Daarnaast wordt de kunst soms aangewend voor een nieuwe polychromie als restauratie niet mogelijk blijkt of teveel schade oplevert (wanneer een object bijvoorbeeld overgeschilderd of overgepleisterd is).

Contact

Randolph Algera
Woudsterweg 4
8448 HA Heerenveen
Tel. +31.513689992
Mobiel: +31.65337885

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.art-decor.nl