Restaurator van schilderijen, Doesburg

Schilderijenrestauratie

 Guido HengeveldMijn naam is Guido J. Hengeveld en ik ben zelfstandig schilderijenrestaurator. Ik woon en werk in de hanzestad Doesburg. Ik werd opgeleid in Antwerpen aan de ISARD, de International School for Art Restoration and Decoration. Daar volgde ik een jaar lang de afdeling Schilderijenrestauratie. Vervolgens ben ik gaan studeren in Brussel aan de restauratieacademie, die werkt onder auspiciĆ«n van het KIK, het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Dit was een opleiding van vier jaar die opleidt tot gediplomeerd schilderijenrestaurator.

Ik werk reversibel, dat wil zeggen: omkeerbaar. Iedere restauratie die ik aan schilderijen verricht kan zonder schade aan te richten aan het origineel weer ongedaan worden gemaakt. Een garantie voor heel veel klanten dat hun werk met grote voorzichtigheid en kennis van zaken wordt gerestaureerd.

Mijn klantenkring bestaat uit diverse musea in binnen-en buitenland, collectioneurs, antiquairs en particulieren. Ik ben in Brussel afgestudeerd op de restauratie van een schilderij van Hendrick Mommers, een zeventiende eeuwse 'Italianisant'. Dit schilderij werd van een 'vaatdoek' teruggebracht tot een museumstuk. Oude meesters hebben sindsdien mijn hart gestolen en ik krijg regelmatig vragen betreffende restauraties en mogelijkheden daartoe.

Belangrijk vind ik het dat restauratoren lid zijn van een beroepsvereniging zoals ARA. Klanten krijgen dan een zekere garantie dat werk, uitgevoerd door leden van deze beroepsgroep, goed wordt afgeleverd.

In de vijftien jarige praktijk als restaurator heb ik verschillende mooie, leuke en ontroerende werken mogen restaureren. Maar ieder werk is toch weer een uitdaging. Klanten krijgen bij mij altijd een vrijblijvend restauratie-advies. Ik noem vooraf altijd een maximumbedrag voor wat de restauratie gaat kosten. Klanten komen daarom nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Ik kom graag vrijblijvend naar uw schilderijen en/of lijsten kijken. Ook kunt u via email een vrijblijvend advies aanvragen. Ik laat u dan zo spoedig mogelijk weten welke mogelijkheden er zijn. Heel graag tot ziens!

Contact

Guido J. Hengeveld
Rengersstrjitte 12
8633LB Ysbrechtum

Tel/mobiel: 06-20986345

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Website

www.schilderijen-restaurateur.nl