Atelier IDDI, Utrecht

Zuhura Iddi restaurator van schilderijen

Ik, Zuhura Iddi (1981), ben zelfstandig restaurator en eigenaar van Atelier IDDI. Met een professioneel doctoraat in de conservering en restauratie van cultureel erfgoed specialiseer ik mij in het restaureren en conserveren van schilderijen en beschilderde objecten.

Afgestudeerd als kunsthistorica in 2009 aan de Universiteit van Utrecht volgde ik de masteropleiding Conservering & Restauratie van Cultureel Erfgoed. De master voltooide ik in 2012. Gedurende het postinitieel traject van de opleiding ben ik werkzaam geweest als restaurator in opleiding bij Stichting Restauratie Atelier Limburg en bij het Rijksmuseum Amsterdam. Bij laatstgenoemde en het Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heb is een onderzoeksproject afgerond. In 2014 heb ik de opleiding in haar volledigheid afgerond. Als restaurator ben ik aangesloten bij Restauratoren Nederland, ICOM-CC en IIC en werk volgens de gedragsregels voorgeschreven door E.C.C.O.

Na de opleiding ben ik gestart als zelfstandig restaurator en werk ik voor musea, particulieren, bedrijven en de kunsthandel. In 2017 ben ik werkzaam geweest als restaurator bij het Stedelijk Museum Amsterdam. In 2021 heb ik als expert mijn bijdrage geleverd aan het tv-programma ‘The Repair Shop’. Mijn kennis houd ik op peil door het bezoeken van conferenties, samenwerking met verschillende instanties en vakgerelateerde professionals, en het volgen van seminars waar de laatste materiaaltechnische vorderingen worden gedeeld.

Contact

Zuhura Iddi
Alendorperweg 10A
3451 GM Utrecht
030 - 6332910
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.restauratieschilderijen.nl