Nella Holleman Art Conservation, Roermond

Nella Holleman Art Conservation

Als restaurator breng ik een schilderij in een zo goed mogelijke status terug, zoals de schilder dat eens heeft bedoeld. Dat is de essentie van mijn werk als restaurator. Restaureren doe je zeker niet enkel voor jezelf, het is je taak om het schilderij in top conditie te brengen, zodat volgende generaties ook van het kunstwerk kunnen genieten.

Leren kijken
Het begint met goed leren kijken, wat zie je nu echt en hoe vertaal je dit in kleuren. Opbouw van pigmenten en kleurkennis komen nu goed van pas bij o.a. het aanbrengen van retouches. Echter als restaurator schilder je nooit zelf, je doet al het mogelijke in de geest van de schilder.

Methode: Revisibiliteit
Ik houd mij dan ook strikt aan de ethische code van E.C.C.O. (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations). Reversibiliteit is hier het sleutelwoord. Een conservatie en of restauratiebehandeling moet in principe omkeerbaar zijn. Dus dat wil zeggen dat de benodigde handelingen ongedaan gemaakt kunnen worden.

Ik gebruik hiervoor uitsluitend producten, materialen en technieken die dit kunnen waarborgen. Mijn werkwijze mag nooit een belemmering vormen voor eventuele restauratie behandelingen in de toekomst of verder technisch onderzoek.

Contact

Nella Holleman
Kapellerlaan 55
6041 JB Roermond
0613660439

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

linkedin.com/in/nella-holleman/