De Groot Schilderijenrestauratie, Alkmaar

Restauratie van schilderijen

jazzy de groot

Ik, Jazzy de Groot (1992), ben zelfstandig restaurator met een professioneel doctoraat in de conservering en restauratie van cultureel erfgoed. Ik heb mij gespecialiseerd in het restaureren en conserveren van schilderijen en beschilderde objecten.

Na mijn afstuderen als kunsthistoricus in 2013 aan de Universiteit van Amsterdam, volgde ik de masteropleiding Conservering & Restauratie van Cultureel Erfgoed. Na voltooiing van de master in 2015 ben ik gedurende het postinitieel traject van de opleiding werkzaam geweest als restaurator in opleiding bij Stichting Restauratie Atelier Limburg en bij het Van Gogh Museum en heb ik een onderzoeksproject afgerond bij het Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In 2017 heeft heb ik de opleiding in haar volledigheid afgerond. Als restaurator ben ik aangesloten bij Restauratoren Nederland (bedtuurslid sinds 2019), ICOM-CC en IIC. Ik werk volgens de gedragsregels voorgeschreven door E.C.C.O.

Na de opleiding ben ik gestart als zelfstandig restaurator en werk ik voor musea, particulieren en de kunsthandel. In 2018 ben ik werkzaam geweest als restaurator bij het Van Gogh Museum. Door de samenwerking met verschillende instanties en zeer ervaren restauratoren en het bezoeken en volgen van internationale conferenties breidt de kennis over het vakgebied uit en blijft deze up to date.

Contact

Jazzy de Groot
06-25240187
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.degrootschilderijenrestauratie.nl