Kunstrestauratie Galatea, Genk (B)

Papier, kaders, bladgoud

marc sterken 760

Marc Sterken, Meester Inlijster-Vergulder, studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te St-Truiden. Daar volgde hij een opleiding Plastisch Tekenen en pastel- en houtskooltechnieken o.l.v. Frans Smets en Raoul Chanet. Verder studeerde hij schilderkunst o.l.v. Arthur Renson, Georges Francis, Ri Coeme en Oscar Poelmans. Hij bekwaamde zich in ambachtelijk inlijsten-vergulden o.l.v. Paul Wuyts, en tevens in de restauratie van historisch papier bij Ir. Etienne Mahieu. Tenslotte studeerde Marc Sterken de klassieke 18de eeuwse bladgoudtechnieken bij Maître-Doreur Antoine Palomares, te Versailles.

Marc Sterken is ook regelmatig docent 'inlijsten-vergulden' aan het vormingscentrum te Tongeren. U kan dus van zijn opleiding en ervaring profiteren om Uw kunstwerk te restaureren, conserveren en in te lijsten. Zijn specialiteiten als lijstenmaker zijn handvervaardigde passe-partout-versieringen, zoals Franse Biseau & Lavis, en persoonlijke cartouches.

Tenslotte is Marc Sterken ook de trotse houder van Erkend Ambacht.

“U heeft van de Federale Overheidsdienst de erkenning ERKEND AMBACHT verkregen om U als Ambachtsman te onderscheiden in de sector van U activiteit.”

Contact

Kunstrestauratie Galatea
Gielisdries 21
Genk
België
Telefoon:  0496602227

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.kunstrestauratie-galatea.be