De Vink Restauratiewerken

Conserverende laser reiniging, restauratie van museale beelden, ornamenten, historische kalk technieken en afwerkingen

gerestaureerd hekwerk Van kinds af aan ben ik, Eros de Vink jr, opgegroeid met met alle ambachtelijke traditionele kalk afwerkingen en kalk mortels in een 4e generatie familiebedrijf die sinds 1902 het verleden weer toekomst geeft. Deze kennis is helaas uitzonderlijk geworden ondanks de interesse voor deze oude technieken in binnen- en buitenland.

Voor kleurhistorici, restauratie architecten en bouwhistorici verleen ik graag onze kennis van materiaal en ambacht bij reconstructies van authentieke afwerkingen of bemonsteringen naar aanleiding oude bestekteksten. Een voorbeeld hiervan is een proefvlak van een Oberkirchner frijnwerk imitatie in kalkmortel voor het stadhuis in Utrecht. Voor raadhuis "Huize de Paauw” in Wassenaar hebben wij een proefvlak gemaakt in fresco kalkverf aan de hand van onderzoek naar historische bouwsporen.

Door opleidingen en samenwerking in het Verenigd Koninkrijk, België en Italië onderscheidt de Vink Restauratiewerken zich in conserverende laser oppervlakte reiniging aan museale, historische of economisch belangrijke objecten. Deze techniek is de afgelopen 40 jaar steeds verder verfijnd en verbeterd en succesvol door ons ingezet bij onder andere:
-archeologische vondsten
-religieuze voorstellingen en schilderingen
-museale beelden in zink, brons, marmer en hout
-ornamenten en façades van natuursteen als zandsteen, marmer, kalksteen en graniet
-keramiek en terracotta objecten

Het merendeel van onze laser opdrachten verreist in-situ te behandelen objecten. Wij zijn uitgerust met een mobiele werf afscheiding voor een veilige werkplek en omgeving. Kunnen objecten getransporteerd worden dan kunt u terecht in ons atelier waar aangepaste laser-ruimte is ingericht.

Als aanvullende diensten ondersteunen en werken wij graag samen met onze klanten aan object-survey, restauraties aan minerale ondergronden, onroerend erfgoed en onderhoud en restauratie van oorlogsmonumenten en gedenkstenen.

Onze klanten zijn even divers als onze specialisaties. Wij staan graag klaar voor gemeentelijke instanties, rijksvastgoed, collega restauratoren, restauratie architecten, musea en particulieren.

Voor kennismaking, advies of een kopje koffie verwelkomen wij u graag in ons atelier.

Contact

Eros de Vink jr
van Diepeningenlaan 30
2352 KA Leiderdorp

Tel.: 0654203929

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.restauratiewerken.nl