Musea, restauratoren, en erfgoedinstellingen zijn een grote inzamelingsactie gestart voor beschermingsmateriaal voor erfgoed in Oekraïne. Dankzij de bijdragen en inspanningen van velen, kon inmiddels niet alleen een truck worden gevuld met verpakkingsmaterialen, maar ook nog een aanhanger. De lijst met benodigde materialen is opgesteld i.s.m. Senior Conservator Yuri Yanchyshyn, ter plaatse goed bekend met waar behoefte aan is.

Naast materialen als plastic, Melinex, verhuisdozen, zuurvrij karton, handschoenen, tapes, kisten voor kunsttransport e.d. zijn er ook brandblussers en -dekens meegestuurd. De truck van Hizkia rijdt tot aan Polen vanwaar Poolse collega’s samen met erfgoedspecialisten uit de Oekraïne zorgen voor verdere distributie naar de vele erfgoedsites in Oekraïne. Namens hen bedankt de organisatie iedereen die heeft bijgedragen aan deze actie.

Er is meer materiaal aangeboden dan op dit moment mee kon. Daarom worden al voorbereidingen getroffen voor een tweede transport. Erick Douwes is op persoonlijke titel en namens ARA Nederland betrokken bij deze actie.
ARA Nederland heeft na een spoedoverleg binnen het bestuur een financiële donatie overgemaakt van € 500.

Wilt u een bijdrage in materiaal leveren neem dan contact op met Mariana Escamilla-Martínez van Studio Redivivus in Den Haag. Telefoon: 070-5141023 of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zij coördineren alle bijdragen en zorgen voor verder transport naar Polen.

U kunt ook financieel bijdragen door een storting op de bankrekening die speciaal voor dit doel is geopend. Scan de QR-code om te betalen voor Donatie erfgoed Oekraine.
Gebruik de Camera App op je telefoon.
De QR-code is geldig tot 17 mei 2022.

QR Rabobank Donatie erfgoed Oekraine

Of klik: betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=RJe3bGZ6Qtq1U8VAyBMmaw
( Mw. Cindy Zalm is hoofd Collectiemanagement van het Tropenmuseum, Volkenkunde museum, Africamuseum e.a. Zij coördineert deze Oekraïne actie en en alle donaties.)


Dit prachtige initiatief verdient een vervolg!