Ook op Facebook zijn we veel interessante groepen tegengekomen, waar kennis wordt gedeeld en vragen worden gesteld.

Tips voor restauratoren - Facebook
Om te beginnen is natuurlijk onze eigen facebookpagina Tips voor restauratoren de moeite waard om aan te melden. Tips voor restauratoren is opgericht om praktische en theoretische kennis, maar vooral ook ervaringen met elkaar te delen. Simpele tips of kleine uitvindingen die het leven in het atelier makkelijker maken, maar de pagina biedt ook de mogelijkheid om elkaars hulp in te roepen of materialen aan te bieden of aan te raden.

Lockdown Conservation Science – YouTube
Lockdown Conservation Science omvat een korte serie van filmpjes waarin op een leuke en heldere manier de basisconcepten van de conservatiewetenschap worden behandeld voor mensen die in de erfgoed sector werken. Goed voor het ophalen van de basischemie!

The Art of the conservator – Facebook
Deze interessante facebookgroep behandelt alle aspecten van preventieve conservatie en restauratie van internationaal cultureel erfgoed, musea, kunstwerken en artefacten. Relevante en vooral recente artikelen binnen de restauratiewereld zijn hier vaak snel te vinden, maar het platform biedt ook de mogelijkheid om discussies te voeren met restauratoren over de hele wereld.

Getty Conservation Institute - YouTube
Het Getty instituut is natuurlijk ook op YouTube terug te vinden. Informatie over onderzoeksprojecten, tutorial, handigheidjes … noem het maar op, worden hier in korte filmpjes behandeld.