glas in lood

In april dit jaar stond er een werkbezoek gepland bij Studio Vitri te Kerkrade, maar wegens de omstandigheden rondom het Corona virus kon dit helaas niet doorgaan. Niet getreurd - er komt nog een vervolg! Diede Verbiest is alvast bij Studio Vitri geweest om jullie te laten zien wat er allemaal gebeurt daar en heeft voor jullie alvast een voorproefje gemaakt. Zo heeft ze het werk en de restauratie daar bewonderd en er filmpjes van gemaakt zodat jullie mee kunnen genieten.

Bekijk hier een video van het bezoek.

Momenteel zijn zij bezig met diverse glas in lood ramen van de st Petruskerk in Eindhoven. Het betreft drie glas in lood vensters die gerestaureerd worden in het atelier van Paul Thomissen. Welgeteld gaat het om 12 panelen uit het traceerwerk, 78 panelen non figuratief en 48 panelen figuratief, wat het totaal op 138 panelen brengt! Hiervan is een gemaakt door Jean- Baptiste Carpronnier. Binnenkort wordt het werk teruggeplaatst en is het mogelijk om de ramen in de st. Petruskerk te Eindhoven te bewonderen.

In een later stadium dit jaar, onder voorbehoud van het virusbeperkingen, mogen we met een groepje het atelier alsnog bezoeken en is het eventueel mogelijk de restauratie in de kerk te bewonderen. Dit alles met de vakkundige begeleiding van Paul die ons zal voorzien van uitleg over het gehele proces en de restauratie.
De definitieve datum volgt snel, geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..