De driedaagse workshop “Emulsions for Surface Cleaning and Removal of Film-Forming Materials” gegeven door dr. Paolo Cremonesi, georganiseerd door ARA Nederland in samenwerking met ‘De Kunstkliniek’ te Hilversum, komt opnieuw naar Nederland: dit keer van 13 tot en met 15 november 2019, in het Teylersmuseum te Haarlem.

De workshop is bedoeld voor restauratoren die de werkmethode van Richard Wolbers kennen en hebben ervaren. Het accent wordt gelegd op meten, voorbereiden en testen van oplosmiddelen in emulsievorm bij verschillende werkzaamheden: zowel bij verwijdering van vuil met behouden van vernissen als verwijdering van overschilderingen, dus zonder behoud van de vernis.


Er is plaats voor 18 deelnemers. De inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding.


Verdere informatie zal binnenkort gepubliceerd worden op de ARA-site. Het programma bestaat iedere dag uit een klein theoriegedeelte maar vooral practicum.
De inschrijving is nu al geopend en de deelnameprijs aan de workshop bedraagt € 445,- voor ARA-leden (niet-leden € 495,-). Hand-out, koffie, thee, drankjes tussendoor en warme lunch zijn inbegrepen.


Het volgen van deze workshop levert 5 bijscholingspunten voor de Restauratoren Register-puntentelling op.


Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.