WORKSHOP VOOR ARA LEDEN

Voor de zelfstandige restaurator gaan restauratie en het ondernemerschap hand in hand. Hierdoor heeft de restaurator met een eigen bedrijf al dan niet gewild twee beroepen. Een gedegen ondernemer is een betere restaurator doordat deze minder zorgen en meer controle over zijn zaak heeft. Als gevolg kan er met rust en focus worden gewerkt. Om dit te bereiken zijn een aantal elementen belangrijk:

  • Kennis van wat er in de onderneming speelt en waar de ambities liggen,
  • Een goede en gedegen boekhouding
  • Belang van discipline
  • Kennis van wet en regelgeving, hoe deze verandert en waarom.

Echter waar het restaureren ons eigen is, is het ondernemerschap niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met deze reden wil ons bestuurslid Matteo Visser in samenwerking met een accountant voor de ARA-leden een vraaggerichte workshop organiseren. Denk hierbij aan vraagstukken zoals:

  • Btw-verrekening, wat doe je er mee en waarom? (Dat mag toch altijd of niet?)
  • Intracommunautair zakendoen, hoe en waarom? (Zijn er speciale regels voor het buitenland en zijn deze anders binnen de EU dan buiten de EU?)
  • Wel of niet privé geld onttrekken en hoe dan? (Logisch toch? Er moet ergens van worden geleefd.)
  • Werkbank verhuren in mijn werkplaats, mag dat zomaar?
  • Belang van “kostenplaatsen” in de boekhouding.
  • Balans opmaken van het einde van het jaar, waarom?
  • Belang van het op tijd de rekening betalen, dat geeft overzicht en minder stress.

Om de masterclass goed in te richten wil onze cursusleider vooraf een aantal concrete vragen voorgelegd hebben zodat hij deze kan voorbereiden en uitwerken. De masterclass wordt dus op basis van uw vragen vormgegeven. Zo wordt ook voorkomen dat er zaken worden besproken die voor u reeds bekend zijn.

Locatie en datum zijn afhankelijk van voldoende positieve reacties/ aanmeldingen met concrete vragen!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.