ARA restauratoren in de werkplaats van een collega

Voor de ARA Nieuwjaarsborrel waren we op 28 januari een middag te gast bij de gebroeders Kemperman in hun vorig jaar nieuw betrokken werkplaats in Bergen op Zoom. Door gastheer Tim omschreven als een goede-stok-achter-de-deur om alle verzamelde overbodige “rommel” eens op te ruimen. We werden onthaald met keur aan originele Indonesische gerechten en een ruim aanbod aan borrel.

Voorzitter Erick Douwes heette iedereen welkom met een nieuwjaarswens. Refererend aan de ARA nieuwsbrief van 31 december 2016 vertelde hij o.a. over het komende Erfgoed Event in april in Den Bosch. ARA zal hier als restauratorenvereniging met een eigen stand staan. Voor individuele restauratoren komt er een “plein” waar voor een redelijk bedrag een plek te huur is waar ze hun eigen bedrijf kunnen presenteren. (Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Tim Kemperman nam ons mee in de geschiedenis van het 3 generaties oude familiebedrijf. Kemperman Restauratie is een uniek restauratiebedrijf in Nederland met een grote variëteit aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Na zijn verhaal liet hij ons, na een kleine demonstratie, naar hartenlust proberen te ‘hakken’ in een groot stuk hardsteen. Dat viel nog niet mee ☺

Na afloop waren we het roerend met elkaar eens: het blijkt wederom buitengewoon prettig om van de Nieuwjaarsborrel een levendige kroeg te maken in een inspirerende omgeving met voldoende tijd om bij te praten als restauratoren onder elkaar.

Met dank aan Tim en Marnix Kemperman!