Deze workshop wordt georganiseerd door De Kunstkliniek Veer & Veer te Hilversum, in samenwerking met ARA Nederland, voor restauratoren uit een specifiek restauratiedomein: conservering van muurschildering.

Deze workshop gaat over het schoonmaken en consolideren van muurschildering en is een verlenging van de eerste workshop van dr. Leonardo Borgioli, "Materials for the conservation of architectural surfaces". 

Deze workshop is nieuw, het is gemaakt op ons verzoek en De Kunstkliniek beschouwd dit als primeur.

Op de eerste dag komen aan bod: een theoretische beschrijving van verschillen tussen de vier groepen muurschilderingen, soorten ‘vuil’ die te vinden zijn en veranderingen in de materialen die bij eerdere interventies op dit gebied zijn gebruikt. De problemen die gerelateerd zijn aan de degradaties na de schoonmaakwerkzaamheden worden in acht genomen, gelijk met de modernere schoonmaakmogelijkheden op dit gebied: dat wil zeggen het gebruik van enzymen, gels en andere noviteiten. Ook op consolidatiegebied word “het neusje van de zalm” gepresenteerd:  nano-lijmen, ionen-wisselende-harsen en andere...

De tweede en derde dag zijn bedoeld om praktijkervaring op te bouwen.

We zijn bewust dat het tijdschema voor zo’n uitgebreid onderwerp zeer strak is en als de lijst met  vragen en/of de op te lossen problemen groeit, zullen we dr. Borgioli verzoeken om terug te komen voor een herhalende workshop.

Data: 11, 12 en 13 September 2024

Locatie: De Kunstkliniek Veer & Veer, Dr. PJH Cuypersplein 4, 1222ND, Hilversum;

De workshop vindt plaats tussen 9 uur s ‘morgens en 17 uur 's middags.

Aantal participanten: max. 14 personen.

Kosten: € 500,00 p.p. (incl. BTW)

(voor ARA leden € 450,00); warme lunch, koffie en thee inbegrepen. (We vernemen graag of er allergieën en/of dieet-wensen zijn)

De voertaal is Engels; er wordt een bewijs van deelname uitgedeeld.

Inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /workshops

img-0.jpg