Vergulden, in ons vak hebben we er met enige regelmaat mee te maken. “Kunt U ook dat stukje lijst herstellen en weer terugbrengen in ‘originele’ staat”. Natuurlijk kunnen we dat! Maar hoe zit het ook alweer?

Omdat het misschien niet ons dagelijkse bezigheid is, is een opfriscursus vergulden met bladgoud een goede aanvulling om jouw kennis weer up-to-date te hebben. Daarom organiseert de educatie commissie van A.R.A. Nederland samen met Linova een 1-daagse workshop vergulden welke gegeven zal worden door Peter Voshart.

Inhoud

De workshop bestaat uit 1-volledige dag die is opgedeeld in 2 delen. In het eerste deel gaat het over diverse verguld methodes, bladgoud en gereedschappen. Tijdens dit deel gaan we verder aan het werk met vergulden van verschillende materialen zoals hout, metaal, steen, papier, porselein en keramiek.

Het tweede deel van de dag zal hoofdzakelijk gaan over poliment vergulden; watervergulding. Het voorbereiden van de ondergrond, aanleggen van bladgoud en het polijsten met agaatsteen. Het patineren zal een essentieel onderdeel zijn, want het is belangrijk om het object in originele staat te brengen.

Linova zal zorgen voor gereedschap. Elke deelnemer krijgt bij aanvang van de workshop 2 boekjes bladgoud, diverse kleine objecten om te vergulden met de bijbehorende gronderingen.
Tevens bestaat de mogelijkheid ná de cursus om materialen en gereedschap ook zelf aan te schaffen.

Informatie

Datum:
Vrijdag 19 26 januari 2024
Locatie :
LINOVA HUB TE BUSSUM (Tegenover NS- station Naarden-Bussum)

Tijd:
We starten om 09:00 en de workshop zal rond 16:00-16:30 afgerond zijn.

Kosten:
Kosten p.p. € 356,95 (incl. btw) koffie, thee en broodlunch inbegrepen.
Kosten voor ARA-leden €321,26 (incl. btw, 10% korting) koffie, thee en broodlunch inbegrepen.

Deelname:
Maximaal 12 deelnemers, bij genoeg aanmeldingen wordt er een tweede dag in januari georganiseerd.

Adres:
Linova Hub
Nieuwe 's-Gravelandseweg 3
1405HH Bussum

locatie

Vervoer/ parkeren
De Linova Hub is gesitueerd tegenover het NS-station Naarden-Bussum. Ideaal om per trein te reizen. Kom je met de auto dan kan er gebruik gemaakt worden van de NS-parkeerplaats achter het station aan de overzijde van het spoor, P+R Bussum/ Naarden aan de Slochterenlaan. Dagtarief € 5,84 (wijzigingen voorbehouden). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen.

Opmerkingen:
Inschrijving is pas voltooid na betaling.
Heb je interesse meld je dan snel aan! Vol = vol!

Voor vragen en aanmelden mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.