De Erfgoedondernemer is een programma voor ambachtslieden en restauratoren die zich willen bekwamen in ondernemersvaardigheden. Al die dingen die je naast je vak of ambacht moet doen om bestaansrecht te hebben en houden. Betaald door het rijk omdat zij ook graag willen dat jullie vak en het erfgoed naar de toekomst toe behouden blijven.

Op 19 september is onze eerste groep van 18 deelnemers van start gegaan. Als locatie hebben we de Metaalunie in Nieuwegein bereid gevonden ons te huisvesten en verzorgen. De deelnemers gaan met elkaar verdeeld over twee groepen aan de slag met een Erfgoedondernemersplan waar alle facetten van het ondernemen onder de aandacht komen. Aan het einde van het traject hebben ze een compleet plan met acties waarvan de meeste al toegepast zijn. De deelnemers van deze groepen lopen een programma door waar financiën, verkoop en communicatie aan de orde zullen komen in totaal 11 sessies over een periode van 9 maanden.

Derde groep deelnemers

Op donderdag 30 november start een nieuwe groep deelnemers, er is nog plaats voor geïnteresseerden.

Bekijk het informatieblad over De Erfgoedondernemer Groep 3.

Reacties na de eerste sessie

“Ik heb meteen mijn webbouwer opdracht gegeven om complimenten van klanten op de site te laten zetten”. Een ander is meteen filmpjes op het internet gaan bekijken die hem inspireerde. Een derde heeft zijn oude businessplan er weer eens bij gepakt en afgestoft. Kortom het heeft mensen meteen aangezet tot actie en dat was de bedoeling.

Saar Berks Meester Parketteur
"Bij de opleiding Erfgoedondernemer wordt de tijd even nadrukkelijk op pauze gezet. In het voortrazen van de vragen van de dag ben ik zelden zo prettig op de stoel gezet om stil te staan bij wie ik nu eigenlijk ben als ondernemer. Waarin ben ik onderscheidend ten opzichte van mijn concullega? De touwtjes strak in handen en te zien aan welke knoppen je kunt draaien om je doelen helpen te bereiken, dit concrete en praktisch houvast gaat deze opleiding zeker geven."

kick hier om je aan te melden voor één van onze workshops of ons nieuwe programma.

Op de website www.erfgoedondernemers.com ontdek je nog meer workshops.