Het mooie werk, Amsterdam

Restauratieschilder

 engelbewaarderskerk hannie de keijzer

Vroeger was het vak van de schilder een veelzijdig ambacht. De schilder maakte zijn eigen verven aan, voerde al het gewone schilderwerk uit en ook al het mooie werk. Hij was huisschilder, decoratieschilder, sierschilder, fijnschilder, ontwerper, restaurator, uitvinder en uitvoerder ineen. Hij vergulde de torenbol en windvaan op de kerk met dubbeltoren bladgoud. In stijlkamers verfraaide hij de houten betimmering met uitgesproken gekleurde verven en op de vloer schilderde hij een transparante blauwe houtimpressie. Kerkdeuren en kerkbanken beschilderde hij met eikenhoutimitatie of mahoniehoutimitatie en met marmerimitatie verfraaide hij de buitenzijde van orgelkasten.
In grachtenpanden en landhuizen werden naar de laatste mode ook de lambrisering van het trappenhuis gemarmerd en rijk gesneden houten traphekken werden met een donkerrode houting verfraaid. Later ontwierp hij ook reclameborden en zette hij letters op ramen van cafe’s en ook op de voordeur van de burgemeester. Hij restaureerde schilderwerk dat door zijn voorgangers was aangebracht in rijksmonumenten, monumenten, stijlkamers, musea, kerken, paleizen, buiten plaatsen, landhuizen en grachtenpanden.

Ik ben die schilder van vroeger die alles kan. Het uitvoeren van specialistische schilder technieken als geschilderde hout,- en marmerimitaties, bladgoud vergulden, patineren, monumentaal schilderwerk. Schilderwerk in historische aflak verven, muurverven, sillicaatverven, olieverven en zelfgemaakt verven. Het doen van een kleurinventarisatie oftewel een quickscan. Het schrijven van specialistische schildersbestek, lange termijn onderhouds,- en conserverings advies en rapport. Het begeleiden van restauratieschilderwerken als adviseur, projectleider of keurmeester.

Contact

Hannie de Keijzer
Palmgracht, 10e
1015 hm Amsterdam
tel.: 0650565382
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

www.hetmooiewerk.nl