Douwes Fine Art, Amsterdam

Schilderijenrestauratie

Joanne aan het werkTijdens mijn Master Kunstgeschiedenis kwam ik in aanraking met het restauratieatelier van kunsthandel Douwes Fine Art. Ik was gelijk onder de indruk van het atelier en het vak restaureren.
Naast mijn studie mocht ik meehelpen op het atelier. Door mijn eerdere opleiding als docent Beeldende Vorming had ik wel wat ervaring met het maken van schilderijen, maar de restauratie ervan was totaal nieuw voor mij. Het was dan ook alleen de bedoeling dat ik zou assisteren bij de "eenvoudiger klusjes", zoals bijvoorbeeld het uitlijsten, spieramen maken, inzetten. Ik raakte echter steeds meer geboeid door het restaureren en wilde er meer van weten. Mijn collega's gaven mij daarom veel informatie en leerden mij stap voor stap meer van de praktijk. Door een goede begeleiding en het overnemen van hun praktische bekwaamheden wordt het vak mij steeds eigener.

Nu werk ik er ondertussen al weer bijna 4 jaar en zijn mijn vaardigheden en kennis sterk verbreed.
Waar mogelijk woon ik lezingen en symposia bij om ook mijn theoretische kennis te vergroten. Voor eenvoudige restauraties is een schilderij bij mij reeds in goede handen.

Contact

Vrolikstraat 164-1
1092TR Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.